Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

06 Μαΐου 2023

Παλαιοί και νέοι κατασκηνωτές στον Άγιο Λουκά με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αργολίδας

 Δεσπότες

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…»
Η Κατασκήνωση είναι τρόπος ζωής που σημαδεύει ανεξίτηλα τις καρδιές και, όσους μεγαλώνουν, τους κάνει να στρέφουν συχνά, νοσταλγικά το βλέμμα προς τα πίσω.
Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου συγκεντρώθηκαν παλιοί και νέοι κατασκηνωτές απ' όλη την Ελλάδα στον προσκυνηματικό Ιερό Nαό του Αγίου Λουκά στα Ναύπλιο.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κατάφερε να συγκεντρώσει όσους περισσότερους μπορούσε κατασκηνωτές που πέρασαν από τις κατασκηνώσεις μέσα στα 55 χρόνια.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στο χώρο του προσκυνήματος του Αγίου Λουκά. Μεταξύ των παλιών κατασκηνωτών ήταν οι μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης και Μάνης Χρυσόστομος .
Προηγήθηκε δισαρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αργολίδος Νεκταρίου και συχοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου. Στο Ιερό παραβρέθηκε ο συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε για την κατασκηνωτική περίοδο, όταν και ο ίδιος ήταν κατασκηνωτής, τόνισε επίσης την μεγάλη προσπάθεια που κάνει , φτιάχνοντας στην ορεινή Αργολίδα έναν πανέμορφο κατασκηνωτικό χώρο για να προσεγγίσουν οι νέοι της περιοχής και όχι μόνο.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, Ιερείς, παλιούς και νέους κατασκηνωτές που παραβρέθηκαν στο Ναύπλιο και τίμησαν την πρόσκληση που τους έκανε.
Ακολούθησε πρωινό και ξενάγηση στο μουσείο του Αγίου Λουκά που βρίσκεται κάτω από τον ναό.
Κατόπιν οι κατασκηνωτές μαζί με τους Μητροπολίτες επισκέφτηκαν το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος , όπου και τους παρατέθηκε γεύμα .
Ακολούθησε εκδήλωση με έκθεση ενθυμίων, φωτογραφίας σύντομες ομιλίες, προβολή παλιών κινηματογραφικών σκηνών από την παλιά κατασκηνωτική περίοδο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες