Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

23 Απριλίου 2024

Συνάντηση με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στην Αργολίδα είχε η υπ. Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου

 Σπύρος Αντωνόπουλος

Στις 9 Ιουνίου, πραγματοποιούμε μία νέα αρχή για την ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης. Θέλουμε μία θετική διέξοδο, για μία προοδευτική, δημοκρατική διακυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Οι ευρωεκλογές, είναι μία αναμέτρηση δυνάμεων, που ο συσχετισμός αυτών, θα αποτελέσει αφετηρία για πολιτική αλλαγή στις εθνικές εκλογές. Στις 9 Ιουνίου, θα αλλάξει το πολιτική σκηνικό της χώρας ”.
Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε απ’ το Ναύπλιο, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Αργολίδας στα γραφεία της ΕΑΣ Αργολίδας το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου.
Σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας, στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου, την πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην βουλευτή Καστοριάς, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αργολίδας Σπύρος Αντωνόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αλλά και των εσπεριδοειδών της Αργολίδας. 
Η κ. Τελιγιορίδου ανέφερε μεταξύ άλλων: ” Οι εκλογές αυτές, γίνονται σε κρίσιμο γεωπολιτικό περιβάλλον. Στόχος μας είναι, η δυνατότητα της Ε.Ε. να αποτελέσει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας. Χρειάζεται κοινή εξωτερική πολιτική, με αυτόνομα χαρακτηριστικά. Το Σύμφωνο Σταθερότητας να γίνει Σύμφωνο Βιωσιμότητας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πρέπει να σχηματιστεί ένα ευρύτερο, προοδευτικό και δημοκρατικό μέτωπο στην Ευρωπαική Ένωση, για να εδραιωθούν τα θέματα της ειρήνης, του δικαίου, της δημοκρατίας, της εργασίας, του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων και της αποφυγής των ανισοτήτων“.
Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη της αγροτικής πολιτικής, στάθηκε και στο θέμα της νέας ΚΑΠ
Δήλωσε, τα εξής: ” Όπως εφαρμόζεται σήμερα δεν εξυπηρετεί τους ανθρώπους της χώρας μας. Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Ν.Δ. αφαιρεί πόρους από επιδοτήσεις και τις μεταφέρει αλλού. Μεταφέρθηκαν 900.000,00 εκατ. άμεσες ενισχύσεις. Εάν, κάποιος, υπολογίσει και την έκρηξη του κόστους παραγωγής, την ακρίβεια στο κόστος παραγωγής και την αδυναμία της κυβέρνησης να αποδίδει άμεσα τις αποζημιώσεις, τότε, αντιλαμβάνεται κάποιος, το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει. Πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτή η πολιτική και αυτό το Στρατηγικό Σχέδιο της Ν.Δ. που φέρνει φτώχεια στο χωράφι και ακρίβεια στο ράφι. Πρέπει να αναχαιτιστεί η περιφερειακή ανισότητα της χώρας”.
Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέληξε, λέγοντας τα εξής : ” Πρέπει όλοι μας να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη Ν.Δ. Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, με την κερδοσκοπία, με τα προβλήματα στο κράτος δικαίου, με την κοινωνική δικαιοσύνη. Στις 9 Ιουνίου κάνουμε αρχή για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, Θέλουμε θετική διέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενιαίος και συνεκτικός. Στις 9 Ιουνίου το πολιτικό σκηνικό της χώρας θα αλλάξει¨.

Αναγνώστες