Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com

14 Μαΐου 2024

ΠΕΤΡΕ ΤΩΝ ΑΡΓΕΙΩΝ ΚΑΛΛΟΝΗ 2024- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

 
ΑΡΓΟΣ


Με ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αφιέρωμα  ο Χορός  του Αγίου πέτρου επεισκόπυ Αργους κλείνει  τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου και Προστάτη , αγίου Πέτρου. 

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου  την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" στο Άργος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - αφιέρωμα στον Πέτρο Λαμπαδάριο τον Πελοποννήσιο. 

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο κ. Μιχαήλ Μαμάης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα παρουσιάσει την έκδοση του Αναστασιματαρίου του Πέτρου, την επιμέλεια του οποίου είχε ο ίδιος (2020) και έχει αφιερώσει στον Χορό μας, ο οποίος στη συνέχεια θα αποδώσει μέλη από το έργο. 

Ακολούθως, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμά Αποστολόπουλου με θέμα: "Ο Πέτρος Πελοποννήσιος ως μουσικός κοσμικής μουσικής", 

ενώ στο κλείσιμο της βραδιάς, παραδοσιακή ορχήστρα από δεξιοτέχνες του είδους θα αποδώσει κοσμικό ρεπερτόριο του Πέτρου. 

Θα παίξουν οι μουσικοί: Νικόλας Κιντής (κανονάκι), Θάνος Καρανάσιος (βιολί), Παναγιώτης Καραγεώργος (ούτι) και Βαγγέλης Μητροσύλης (Vaggelis Mitrosilis) (κρουστά), ενώ θα τραγουδήσουν οι: Μιχαήλ Μαμάης, Αναστάσης Λίτσας (Anastasis Litsas) και Γιάννης Χαβιαρλής.


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες